Termékcsoportok
Állítólábak

Állítólábak

vissza

Állítólábak a KIPP-től

Ha gépek vagy berendezések felállításakor a padlózat egyenetlenségeinek vagy csekély magassági különbségek kiegyenlítésére állítólábakat alkalmaznak. A különböző kivitelű állítólábaknak, géplábaknak és csuklós lábaknak köszönhetően szinte minden szintezési feladat elvégezhető. Az állítólábak, más néven szintezőlábak, egy menetes orsóból és megfelelő lábból, pl. talpas vagy csuklós lábból állnak.

Anyagok – Az állítólábak tulajdonságainak áttekintése

A KIPP állítólábak különböző anyagokból készülnek, hogy lehetőleg sokféle területen nyíljon meg a felhasználás lehetősége. Amíg a mentes orsók alapvetően acélból vagy nemesacélból készülnek, úgy a talpakhoz különböző anyagokat használnak. Ehhez tartoznak az acél vagy nemesacél, de a műanyag vagy a cinkprésöntvény is. A kiviteltől függően a talpakat csúszásmentes lemezzel is ellátják, amely elnyeli a rezgéseket és megakadályozza a talp, ill. az egész állítóláb elcsúszását.

Acél állítólábak

Nagy terheléssel járó felhasználásoknál javasolt olyan modellek alkalmazása, amelyeknél a menetes orsón kívül atalp is acélból készül. Így kisebb a valószínűsége, hogy az anyagfáradási jelenségek lépnek fel és szavatolt a nagyobb folyamatbiztonság. Az anyag tulajdonságai alapján az acél állítólábak főleg száraz beltéri felhasználásra alkalmasak.

Állítólábak, nemesacél

A nemesacélból készült állítólábak, ill. menetes orsók és talpak nagy teherbírásukkal és sokoldalú felhasználhatóságukkal válnak ki. A nemesacélból készült szintező lábak hasonló stabilitásúak, mint az acél állítólábak, viszont kiemelkedő a korrózióállóságuk. Ezáltal a nemesacél állítólábak kiválóan alkalmasak kültéri felhasználásra, valamint vizes beltérben. A higiéniai szempontból igényes területekhez a KIPP Hygienic DESIGN kivitelű állítólábakat kínál, amelyek különösen könnyen és gondosan tisztíthatók.

Talp, műanyag

A talp nagyobb felülete következtében jobban eloszlanak a rá ható erők. Ezért a talpat nem kell feltétlenül fémből, ill. acélból készíteni, hanem műanyagból is gyártható A műanyag állítólábak esetében stabilitási okokból csupán a menetes betét készül fémből. Az elektrosztatikai szempontból érzékeny alkatrészeket tartalmazó területeken elektrosztatikus kisülés ellen védett talpak is kaphatók.

Talpak, cinkprésöntvény

A cinkprésöntvényből készült talpak is nagyon stabilak és ezenkívül bizonyos mértékben ellenállnak a korróziónak, a nemesacél talpakhoz hasonlóan. A felület védelmére a cinkprésöntvényből készült talpakat gyakran porszórt bevonattal kínálják.

Állítólábak különböző változati

Standard állítólábak, állítható magasságú

A standard kivitelű, állítható magasságú állítólábak különösen sok területen alkalmazhatók. Elvileg mindenütt használhatók, ahol egy gépet vagy berendezést szintezni kell. Az egyes alkatrészek különböző anyagának és kivitelének köszönhetően a mindenkori állítóláb a kívánt követelményekhez igazítható.

Állítólábak csúszásmentes lemezzel

Csúszásmentes lemezek gondoskodnak arról, hogy az állítólábak ne csússzanak meg. A gumifeltét a padlózat és a talp, ill. csuklós láb között helyezkedik el és megakadályozza az állítóláb elcsúszását. Ezenkívül rezgéscsillapító szerepet is betöltenek és csökkentik, ill. elnyelik a kisebb rezgéseket és mozgásokat.

Rezgéscsillapító állítólábak

A KIPP állítólábak aggregátok és motorok beállítására is alkalmasak. Működés közben rezgések és mozgások lépnek fel, amelyek a padlózatot és az alapokat hosszú távon károsíthatják. Ennek megakadályozására lengéscsillapítóval ellátott állítólábakat használnak. A belsejükben gumimag található, amely a rezgéséket nagy részét elnyeli és minimális részt továbbít a környezetben.

Állítólábak Hygienic DESIGN kivitelben

A higiéniai szempontból igényes területeken, mint pl. az élelmiszeriparban nagyon fontos, hogy az állítólábak könnyen tisztíthatók és fertőtleníthetők legyenek. Ezekhez az alkalmazásokhoz a KIPP állítólábakat Hygienic DESIGN kivitelben kínál. Ezek nemesacélból készült, gumi tömítéssel ellátott állítólábak, amelyeknél az üregek és élek számát, ahol megtapadhat a szennyeződés, a minimumra csökkentették.

Állítólábak csuklós talppal

Egyenetlen, ill. enyhén lejtős talajon csuklós talppal ellátott állítólábak kerülnek felhasználásra. A talp és a menetes orsó közötti elhelyezkedő csukló kiegyenlíti a kisebb egyenetlenségeket. Így a lábtalp teljes felülete felfekszik a talajra és maximális stabilitást biztosít.

Állítólábak felhasználási területei

Számtalan különböző anyagból készült kivitelek állnak rendelkezésre, így a KIPP állítólábak rendkívül széles területen alkalmazhatók. A gép- és berendezésgyártásban például egész gyártóberendezések szintbeállítására használják. A bútoriparban a bútorokba építik be, hogy később biztosítani lehessen a biztonságos felállítást. A mérőkészülékeknél fontos a stabil felállítás, hogy a legkisebb rázkódások se befolyásolják a mérés eredményeit. Ezekben az esetekben gyakran lengéscsillapítóval felszerelt állítólábak alkalmaznak. A KIPP állítólábak Hygienic DESIGN kivitelben az élelmiszeriparban is megtalálhatók. Könnyen tisztíthatóak, ezért kifejezetten megfelelnek a higiéniai szempontból igényes területeknek.

KIPP állólábak – mindig a legjobb választás

Fedezze fel a KIPP webáruházban a különböző állítólábak nagy választékát és találja meg az Ön alkalmazásához megfelelő modellt. Válassza ki a megfelelőt a sokféle kivitelű állítható csuklós lábak közül. Amennyiben a nagy választék ellenére mégsem találta meg az optimális géplábat, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot. Kérésére kifejlesszünk pontosan az Ön gépéhez vagy alkalmazásához megfelelő egyedi megoldást.
Keresés
Kosár
Termékek száma: 0
Összeg: 0,00 
Megjelenítés
Gyors rendelés
Rendelkezésre állás
Itt ellenőrizheti a termék rendelkezésre állását.
Magyarország
Oldaltérkép Nyomtatás Hírlevél Top
Copyright © 2024 HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG · Minden jog fenntartva. Tel +49 (0) 74 54 / 793-0 · Fax +49 (0) 74 54 / 793-33