Termékcsoportok
Ötállású kijelző, 
zárócsavarok

Ötállású kijelző, zárócsavarok

vissza
Ezek a komponensek hidraulikus rendszerekben használatosak. Lehetnek például olaj vagy más egyéb folyadék szintjének a kijelzői. Előfordulnak emellett a gépgyártásban használatos tartályokon és kenőegységeken is.

Zsírzógomb, szintjelzők és zárócsavarok a KIPP-től

A HEINRICH KIPP WERK különböző kezelőelemek nagy választékát kínálja. Ehhez tartoznak a beöntőcsonkok, szintjelzők, zsírzógombok, továbbá a zárócsavarok is. Ezeket a cikkeket a „Szintjelzők, zárócsavarok“ kategóriában foglaltuk össze. Fedezze fel a különböző termékek számtalan változatainak széles választékát.

Zsírzógomb árukínálat a KIPP-től

A zsírzógombok kis szabványelemek a csapágyakat és más mozgó alkatrészeket látnak el kenőzsírral. A megbízható kenés biztosítására zsírzópréssel rendszeresen kenőanyagot kell utántölteni.

A zsírzógombok működési módja

A zsírzógombok működése nagyon egyszerű. Csőcsonkként szolgálnak, hogy a kenőanyagot, pl. kenőzsírt, a zsírzóprés segítségével a mozgó részbe, pl. csapágyba, juttassák. Mivel a mozgó alkatrészek játéka nagyon kicsi, a nagyon korlátozott helyre nagy nyomással kell bejuttatni a kenőanyagot. Ehhez zsírzópréseket használnak, amelyek a zsírt akár 400 bár nyomással préselik. A zsírzógombok speciális formájának köszönhetően a zsírzóprés tömlőinek fúvófejét szorosan rögzítik, hogy lehetővé tegyék a kenőanyag biztonságos betöltését. A zsírzógombba integrált visszacsapó szelep gondoskodik arról, hogy a bepréselt zsír ne tudjon újra kifolyni. Ez egy rugós csapágyazású golyóból áll. A betöltéskor a golyó a nyomás hatására benyomódik és lehetővé teszi a kenőanyag beáramlását. A betöltés után a nyomás csökkent, a rugó felnyomja a golyót és így zárja a zsírzógombot.

Különböző kivitelek - minden alkalmazáshoz a megfelelő zsírzógomb.

A zsírzógombok különböző helyeken különböző kenési feladatokhoz használhatók. A legjobb elérhetőség biztosítása érdekében különböző változatú zsírzógombok vannak.
Kúpos Zsírzógomb

A KIPP árukínálatában megtalálja a tölcséres zsírzógombokat a DIN 71412 szerinti kúpos menettel. A neve a kúpos formájából ered. A kúpos zsírzógombok a legszélesebben elterjedt zsírzógombok közé tartoznak. Különböző formában kaphatók:

A különböző formának köszönhetően a nehezen elérhető alkatrészek kenése is egyszerű. A kúpos, ill. a beüthető zsírzógombokkal ellentétben a menetes zsírzógombok gépi meghajtású zsírzóprésben is használhatók. Mivel a kúpos zsírzógombokat becsavarozzák, nagy nyomások esetében sem nyomódnak ki. A kiviteltől függően a menetméretek M6, M8 és M10. A kúpos zsírzógombok védelmére különböző színű védőkupakok szolgálnak.

Lapos Zsírzógomb
A kúpos zsírzógombokon kívül a KIPP DIN 3404 szerinti lapos zsírzógombokat is kínál. Szerkezetüknél fogva nagy a kenőanyag átfolyás és ezáltal alkalmasak nagy kenőanyag igényű alkalmazásoknál. Nem beüthető, hanem becsavarozható zsírzógomb kivitelben M6, M8, M10, M12 és M16 méretben kaphatók. Stabil felépítésük kiváló gépi felhasználásoknál, ahol nagy külső terhelésnek vannak kitéve.
Tölcsér Alakú Zsírzógomb
A

DIN 3405 szerinti tölcséres zsírzógombok lapos felépítésüknek köszönhetően a süllyesztet vagy egysíkú beépítésre alkalmasak. A KIPP árukínálatában különböző kivitelek találhatók:

  • egyenes hatszögű (A alak)
  • 45° fokban hajlított (B alak)
  • 90° fokban hajlított, négyszögű (C alak)

Kaphatók M6, M8 és M10 menetméretben. A tölcséres forma megbízható kenést tesz lehetővé nehezen hozzáférhető helyeken. Viszont ügyelni kell a zsírzóprés erőzáró csatlakozására.

Zsírzógombok alkalmazási területei

A zsírzógombok a legtöbb olyan felhasználásra alkalmasak, ahol valamit kenni, ill. kenőanyaggal ellátni kell. Ehhez tartoznak a gép- és készülékgyártás melle a jármű- és különleges gépek gyártása. A feladatkörük nem csak az ipari szektorra korlátozódik, megtalálhatók magán jellegű felhasználásoknál is. Amíg az iparban csapágyak és gépek mozgó részeinek zsírozására van szükség, a magánszektorban a zsírzógombokat többek között utánfutók, pl. lakókocsik, ráfutófékének zsírozására használják.

További termékek a zsírzógombok, töltésszintjelzők és zárócsavarok árukínálatából

Olajszintjelző

A KIPP

töltésszintjelzők, ill. olajszintjelzők megbízhatóan jelzik a tartály vagy más edények töltésszintjét. A külső oldalra felszerelve egyszerűen leolvasható a mindenkori töltésszint, vagy töltésmagasság. A különböző méreteknek köszönhetően alkalmasak különböző típusú és kivitelű tartályok kijelzéséhez: emellett nincs jelentősége annak, hogy fűtőolaj-, hidraulikaolaj- vagy kenőanyagtartályról van szó. Egyes változatok a töltésszinten kívül a tartályban lévő közeg hőmérsékletét is jelzik.

Az analóg kivitelek mellett a KIPP árukínálatában elektromos változatok is vannak, amelyek kábelen keresztül különböző információkat továbbítanak a vezérlésnek. A KIPP webáruházában találhatók elektromos olajszintjelzők a töltésszínt megfigyelésére. Ezenkívül vannak modellek, amelyek a hőmérsékletetvagy változatok, amelyek a töltésszintet és a hőmérsékletet jelzik.

Beöntőcsonk

Ezek gyakran beöntőcsonkkal rendelkeznek, hogy megkönnyítsék a folyadékok betöltését a tartályba. A betöltés megkönnyítése mellett gondoskodnak a tartályok, mint pl. olaj-, fűtőolaj-, hidraulikaolaj- vagy kenőanyag-tartályok biztonságos lezárásáról. A beöntőcsonkok különböző kivitelekben állnak rendelkezésre. Ezek anyagukban, funkciójukban különböznek egymástól és ezáltal különböző folyadékokhoz alkalmazhatók. Így például krómacélból vagy műanyagból készülnek és a terméktől függően légtelenítő szeleppel is rendelkeznek.

Zárócsavarok

A zárócsavarok, amelyeket záródugóknak is neveznek, részben klasszikus DIN-alkatrészek. A kiviteltől függően tömítéssel vagy tömítés nélkül kaphatók, a nyílásokat megbízhatóan zárják. Különböző anyagok, mint pl. sárgaréz, műanyag, alumínium vagy acél felhasználásának köszönhetően rendkívül széles a kínálat. Így szinte minden felhasználáshoz megvan a megfelelő zárócsavar, ill. záródugó. A szerelés a kiviteltől függően imbuszkulccsal, hatszögletű kulccsal vagy kézzel történik.
Keresés
Kosár
Termékek száma: 0
Összeg: 0,00 
Megjelenítés
Gyors rendelés
Rendelkezésre állás
Itt ellenőrizheti a termék rendelkezésre állását.
Magyarország
Oldaltérkép Nyomtatás Hírlevél Top
Copyright © 2024 HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG · Minden jog fenntartva. Tel +49 (0) 74 54 / 793-0 · Fax +49 (0) 74 54 / 793-33