Termékcsoportok
Forgóretesz, élvédő profilok

Forgóretesz, élvédő profilok

vissza

Forgóreteszek

A forgóreteszek mindenféle fedelek, kapcsolószekrények, lemezszekrények és gépajtók zárására alkalmasak. Opcionálisan lezárhatók és robusztus kivitelűek is lehetnek. Ideális megoldások a kapcsolószekrények gyártása során, minden szállítástechnikai ágazatban, valamint a szerelő- és logisztikai járműveknél.
Test

KIPP forgó szorítócsap K1061

A klasszikus csavarok mellett praktikus alternatívát jelentenek a gépgyártásban kezelőelemként is alkalmazható forgó szorítócsapok. Ebben az esetbén a forgó szorítócsapok záróelem szerepét töltik be. A forgó szorítócsapok segítségével két lemez szerszám nélkül, gyorsan és biztonságosan kicserélhető és rögzíthető egymáshoz. A forgó szorítócsapok működésmódja erősen emlékeztet a:

»KIPP golyósretesz-csapra K1063

»KIPP golyósretesz-csapra K1064

A forgó szorítócsapok használata a következő előnyöket nyújtja:

• egyszerű kezelé

• nagy szorítóerő

• BE / KI jelzés

• rövidebb beállítási idő

• biztonságos lezárás

KIPP forgó szorítócsap K1061
A forgó szorítócsapok kiválóan alkalmasak szűk munkaviszonyok között és hangjelet adnak a felhasználónak (kattanó hang a beszorításkor). A forgó szorítócsapok rezgésállók és lehetővé teszik az úgynevezett "egyidejű leszorítást". A hozzá tartozó szorítólapok megkönnyítik a gyakorlatban a forgó szorítócsapok szerelését is.

A forgó szorítócsap felhasználására példaként megemlíthető az emelőfogantyúkból és befogólapokból álló gyorsszererlő rendszer (Ha a megmunkálás közben szükség van a lemezek egymástól való eltávolítására.) A forgó szorítócsapok ezen kívül gyors cserélő rendszerként ütközőnek is alkalmasak a szerelő és befogó lapokon. A KIPP termékkínálatában különböző kivitelű forgó szorítócsapokat tartalmaz. A forgatható gomb kapható nemesacélból akár 200°C hőállósággal vagy műanyagból (üvegszállal erősített poliamid) akár 130°C hőállósággal. A ház nikkelezett. A szereléshez K1062-es szorítólapokra van szükség (tartozékok).

KIPP szorítólapok K1062

A szorítólapokat a forgó szorítócsapokkal együtt alkalmazhatók. A szerelésnél alapvetően két lehetőség áll fenn. A felhasználástől függően az ügyfél kiválasztja a sorítólap szükséges vastagságát:

• Szorítólap A-forma

• Szorítólap B-forma: 30°-os lépcsőkben kattan be

A rögzítőcsavarok mellékelve. A szorítólapok metrikus finommenetre vannak méretezve.

Kipp szorítólap K1062

KIPP - Forgóretesz Hygienic Design kivitelben T-fogantyúval

Szennyeződéssel szemben ellenálló és könnyen tisztítható

Ez év kezdete óta a KIPP  Hygienic Design kivitelben kínál forgóreteszeket T-fogantyúval. Ezek a nemesacélból készült forgóreteszek (ház és fogantyú: 1.4404 / földelőanya és csavar: 1.4301) elsősorban magas higiéniai követelményekhez alkalmasak, mint pl. az élelmiszeriparban vagy kórházakban és orvosi rendelőkben.

A forgóretesz megfelel a higiéniai gépekről szóló DIN EN 1672-2:2009 sz., az élelmiszeripari gépekről szóló GS-NV 6:2013/06 sz. rendeleteknek és kifejezetten bevizsgálták a GS-NV 2:2013/06 sz. szabvány szerint. A forgóreteszek tisztítása egyszerű és nem érzékenyek szennyeződésre. A forgóretesz előszerelt állapotban azonnal beszerelhető és egyaránt alkalmazható jobb- és baloldalon. A szilikon tömítés megakadályozza folyadékok és olajok behatolását, kék színű és FDA minősítésű.
A forgóretesz a KIPP-katalógusban vagy a webáruházban különböző méretekben kapható.

A forgóretesz praktikus T-fogantyúja jó tapintási tulajdonságokat és biztos fogást biztosít. A felület fényesre polírozott, ezenkívül különböző átmeneti sugarakat dolgoztak be a fogantyúba. Ezek a geomatriai formák gondoskodnak többek között arról, hogy ne képződjön szenny- vagy vízlerakódás az anyagon. A higiéniai nemesacél megakadályozza a csíraképződést. A Hygienic Design kivitelű forgóretesz felhasználható a következő iparágakban:

• élelmiszertechnológia

• vegy- és gyógyszeripar

• csomagolástechnológia

Megjegyzés:

A speciális tömítés a max. 100 bar nagynyomású sugártisztításra méretezett és megfelel az IP65/67 védelmi osztálynak. Ezenkívül a tömítés 80 °C-ig hőálló, és a kék színezése által megfelel az FDA-előírásoknak (megbízhatóan megakadályozza az élelmiszerekkel való összetévesztést). A hozzá tartozó nyelv a kívánt kivitelben külön megrendelhető. Minden nyelv minden házzal kombinálható.

Keresés
Kosár
Termékek száma: 0
Összeg: 0,00 
Megjelenítés
Gyors rendelés
Rendelkezésre állás
Itt ellenőrizheti a termék rendelkezésre állását.
Magyarország
Oldaltérkép Nyomtatás Hírlevél Top
Copyright © 2024 HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG · Minden jog fenntartva. Tel +49 (0) 74 54 / 793-0 · Fax +49 (0) 74 54 / 793-33