Termékcsoportok
Kézi kerekek a KIPP-től - sokféle kivitelben

Kézikerekek, forgatókarok, helyzetkijelző

vissza

A kézikerekek hengerek és orsók pozicionálására és finombeállítására szolgálnak. A kézi forgatókarok használata nagyobb állítási utak esetén javasolt. A pozíció kijelzése lehetővé teszi az állítási út mérését is. A kézikerekeket mérőeszközökben, ellenőrző gépcsoportokban, valamint a hajógyártásban, a hadiiparban, illetve a berendezések és gépek gyártása során használják.

Kézikerekek

A kézikerekeket elsősorban a gépgyártásban és a berendezésgyártásban alkalmazzák. A mechanika területén alapvető kezelő- és szabványelemként a kézikerekek nélkül szinte semmit sem lehet megvalósítani. Ezek biztosítják, hogy a forgómozgásokat hatékonyan és gyorsan át lehessen vinni a gépre. A kézikerekek általában vezérlőelemként működnek, hogy a forgó mozgások általi szabályzásokat vagy beállításokat kézzel el lehessen végezni. Emellett szerelvényekre, szerszámgépekre, hajtómotorokra is szerelnek kézikerekeket, ahol például szelepek nyitási- és zárási folyamatában alkalmazzák azokat.
A KIPP kézikerekei a gépekhez, szerelvényekhez való optimális beállítás érdekében reteszhoronnyal kapcsolódnak a tengelyhez. A reteszhornyos csatlakozásnak van egy külön előnye. Optimális nyomatékátvitelt garantál.
A kézikerekek további alkalmazási területei:
  • Mérőberendezések 
  • Vizsgáló egységek 
  • Hajóépítés
  • Állványépítés
  • Készülékgyártás 
  • Kézműipar
A KIPP a kézikerekek széles termékskáláját kínálja. A termékválasztékban különböző anyagok, átmérők, kivitelek állnak a vásárlók rendelkezésére. A KIPP-nél alapvetően három különböző típust különböztetünk meg:
  • 2 küllős kézikerék 
  • DIN 950 szerinti kézikerék 
  • Tömör kézikerék
A 2 küllős kézikerekek kaphatók műanyag kivitelben, valamint alumínium kivitelben. A alumínium (könnyűfém kivitel) különösen stabil kivitelt jelent. Emellett az anyaga miatt kisebb a tömege is, így sokkal könnyebb a kezelése. A KIPP a 2 küllős kézikerekeket elfordítható és billenthető fogantyúval, valamint fogantyú nélküli kivitelben is kínálja.
Kézikerék tengely kézzel való forgatásához
A DIN 950 szerinti kézikerekek három küllővel rendelkeznek. A DIN 950 kézikerék-termékcsalád elérhető szürkeöntvény és alumínium kivitelben is. A szürkeöntvény kézikerekek kiváló stabilitással és hosszú élettartammal rendelkeznek. A fogantyúválaszték forgatható és rögzített gömbfogantyúkat foglal magában.
A tömör kézikerekek háromféle anyagban kaphatók. Az alumínium mellett a KIPP Duroplast anyagú kivitelt is kínál. A Duroplastból készült kézikerekek kaphatók előfúrt (D típus), illetve furatillesztéses (E típus) kivitelben. Kérésre további furatillesztéseket is tudunk készíteni.
Az átfogó termékkínálat további Thermoplastból készült kézikerekekkel, valamint egy különleges, biztonsági hengeres fogantyúval rendelkező kézikerékkel egészül ki. A vásárlói igénynek megfelelő speciális változatokat is el tudunk készíteni.
Keresés
Kosár
Termékek száma: 0
Összeg: 0,00 
Megjelenítés
Gyors rendelés
Rendelkezésre állás
Itt ellenőrizheti a termék rendelkezésre állását.
Magyarország
Oldaltérkép Nyomtatás Hírlevél Top
Copyright © 2024 HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG · Minden jog fenntartva. Tel +49 (0) 74 54 / 793-0 · Fax +49 (0) 74 54 / 793-33