Termékcsoportok
Szállítástechnika

Szállítástechnika

vissza
A golyós görgőket a munkadarabok szállítása során használják. A rögzítő- és tartórendszerek (pl. gyűrűs csavarok) a mozgatott termékek szállításában és emelésében segítenek. Megjelennek a szállítástechnikában, a logisztikában, a gépgyártásban, a kapcsolószekrények gyártásában, valamint a továbbító berendezésekben.
  • Beágyazott - Szemescsavarok és golyós görgők (Kipp.de)

Szemescsavarok és szemesanyák a KIPP-től

A szemescsavarokat nagy terhelés (vontatás/súly emelése) esetében használják kötő- vagy úgynevezett "rögzítő elemként". A KIPP szemescsavarjai a DIN 580 (szemesanyák DIN 582) szerint készülnek, ezáltal nagyon stabilak és teherbírók. A szemescsavarok a teherkampókhoz, forgatható emelőszemekhez és seklikhez hasonlóan az úgynevezett teheremelő eszközök kategóriájába tartoznak. A szemescsavar a gyűrű alakú fülnek köszönheti a nevét (másnéven füles csavar). A gyűrű a menettel együtt képezi a rögzítési pontot emelőhevederek, vonóláncok, kötélcsörlők, emelőhurkok és hasonlók számára.

A szemescsavarok ipari felhasználási területei

A szemescsavarokat elsősorban a következő területeken alkalmazzák:

• építkezéseken

• szerszámgyártó csarnokokban

• műhelyekben

• nehéz terhek lerakodásánál

Alapvetően olyan esetekben alkalmazzák a szemescsavarokat, amikor emelőlánccal nagy súlyú gépelemeket vagy szerszámokat szállítanak A pontból a B pontba. Ehhez emelődarukat és hasonló szerkezeteket is használnak. Ezen kívül kerítésépíténél vagy lánckorlátoknál is felhasználhatók.

Szemescsavarok különböző változatokban és formákban

A KIPP árukínálatában a szemescsavarok sokféle változata megtalálható. Kezdve a különböző menetnagyságokkal: M4, M6, M8, M10, M12 és átmérőkkel egészen a különböző anyagokig: acél, nemesacél, lakkozott nemesacél. Az acél kivitel a DIN 580 szerint készül, a nemesacél kivitel a DIN 580-hoz hasonlóan. A 10-es minőségi osztályú prémium változatban a szemescsavar műanyag bevonatú és forgathatóan csapágyazott gyűrűn keresztül kapcsolódik a csavarhoz. Ez a feljavított stabilitás mellett lehetővé teszi az akár 90°-os oldalirányú kiforgást. Továbbá a forgószem gondoskodik arról, hogy a szemescsavar ne forogjon túl (meghúzott csavarfej esetében a gyűrűs test 360° fokban forgatható). Ezek a szemescsavarok különösen teherbírók és megbízhatók (300 – 4500 kg).

Forgatható emelőszem és sekli a KIPP-től

A klasszikus szemescsavarokon kívül a KIPP árukínálata 8-as minőségi osztályú forgatható emelőszemeket is tartamaz. A forgó kiemelkedő tulajdonsága, hogy nagy terhelés alatt is forgatható. Erről gondoskodik a beépített golyóscsapágy (360°-ban forgatható, 180°-ban elfordítható). A forgatható emelőszemek minden irányban teljes mértékben terhelhetők és úgynevezett 4-szeres törésállósággal rendelkeznek minden terhelési irányban. A forgatható emelőszemeket elsősorban a teher biztosítására és teheremelésre használják.

A KIPP termékkínálatában ugyancsak megtalálhatók a hajlított és egyenes seklik. Ezeket szűkös helyeken alkalmazzák és nagy teherbírással bírnak. A seklik acélból készülnek.

A KIPP műszaki szakértői véleménye

Megjegyzés a 10-es minőségi osztályú szemescsavarokhoz:

A megadott terhelési értékek a névleges menetátmérőnek megfelelő minimális becsavarási mélységre vonatkoznak, 363 N/mm² minimális húzószilárdságú acél esetében, -20 °-+100 °C-os alkalmazási hőmérséklet-tartományban. A gyűrű, kovácsolt és nagy szilárdságra nemesített. A 4-szeres biztonságot az EN 1677-1 szabvány szerinti elektromágneses repedésvizsgálat szavatolja. A szilárdsági osztály 10.9. Az optimális teherbírás akkor érhető el, ha a teljes menetes részt becsavarták az alépítménybe (ellenmenet).

A szemescsavarokon, a forgatható emelőszemeken és a sekliken kívül a hegeszthető rögzítési pontok is megtalálhatók az árukínáltban. Ezek a kengyelből (1.6541.) és a hegeszthető keretből (Stahl S355JR) tevődnek össze. Utasítás a hegesztésre vonatkozóan: a hegesztést az EN 287-1 szerint minősített hegesztőnek kell elvégeznie.

Ha Önnek, mint ügyfelünknek, további kérdései vannak a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük, hívja fel a műszaki értékesítési szakértőinket.

Vásároljon kíváló minőségű szemescsavarokat online.

A KIPP magaspolcos raktárában a rögzítő elemek nagy készletben állnak rendelkezésre és garantált a gyors kiszállítás. Ne késlekedjen és rendeljen még ma kiváló minőségű KIPP rögzítő elemeket.

Golyós görgők sokféle kivitelben

A KIPP golyós görgői a gyakorlatban minden fajta szállítási igénybevétel esetében bizonyítottak. A nagy gépgyártó üzemektől az apró műhelyekig ezek a golyós görgők sokoldalúan használhatók. A golyós görgőket elsősorban nehéz és érzékeny készülékek szállítására használják. A golyós görgőket például sajtolókba, mérőberendezésekbe vagy összetett szállítóberendezésekbe építik be.
A golyós görgők választhatóan masszív acélházzal, de akár más anyagból is készülhetnek. A filctömítések segítségével emellett megakadályozható, hogy szennyeződés kerüljön a golyóházba. Ügyfeleink az alábbi anyagokból választhatnak.
A KIPP részletgazdag termékpalettája éppúgy tartalmaz 50 newton teherbírású golyós görgőket, mint 15 000 newton teherbírású golyós görgőket is. A HEINRICH KIPP WERK online shopja a golyós görgők több mint 40 különböző változatát kínálja. Ezek a legkülönfélébb átmérőkben is kaphatók. Sok golyós görgő például különféle miniatűr kivitelekben is kapható.

Ház:
- horganyzott acél
- nemesacél
Nagy teherbírású golyó:
- acél
- nemesacél
- poliamid (POM)
Keresés
Kosár
Termékek száma: 0
Összeg: 0,00 
Megjelenítés
Gyors rendelés
Rendelkezésre állás
Itt ellenőrizheti a termék rendelkezésre állását.
Magyarország
Oldaltérkép Nyomtatás Hírlevél Top
Copyright © 2021 HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG · Minden jog fenntartva. Tel +49 (0) 74 54 / 793-0 · Fax +49 (0) 74 54 / 793-33