Termékcsoportok

A zsanérok rögzítési lehetőséget kínálnak ajtók, fedelek, kupakok és házak számára a berendezés- és gépgyártásban.

Ipari zsanérok a KIPP-től

A KIPP árukínálatában az ipari zsanérok számos változata megtalálható. A zsanérok két rögzített alkatrészt kötnek össze, amelyek így egymáshoz képest mozgathatók. Anyaguktól függően különösen robusztusak, korrózióállóak és könnyen kezelhetők.

A zsanérokat a klasszikus gépgyártásban, berendezésgyártásban, készülékekben és ipari bútorok gyártásában használják. Gyakran ajtókra, fedelekre és burkolatokra, valamint keretekre, ill. profilokra vannak felszerelve. A felhasznált anyagok különösen jó ellenálló képességének köszönhetően egyes modellek olyan igényes területeken is felhasználhatók, mint például a hajóépítésben vagy a tengeren.

Zsanérok – különböző anyagokból

A KIPP-nél a zsanérok különféle anyagból készült számos változata megtalálható.

Zsanérok műanyagból

A műanyag zsanérokat könnyű súlyuk jellemzi. Üvegszálerősítésű hőre lágyuló műanyagból készülnek, tengelyük acélból vagy rozsdamentes acélból készül. A felhasznált anyag miatt a műanyag zsanérok különösen alkalmasak beltéri vagy kültéri alkalmazásokra, az időjárási körülmények közvetlen befolyásolása nélkül.

Zsanérok alumíniumból

Az alumínium zsanérok sokoldalúak. Az öntött alumíniumból készült vasalatokat többek között nehéz ajtókhoz, motorháztetőkhöz, házakhoz és egyéb beltéri és kültéri alkalmazásokhoz használják.

Acél zsanérok

Az acél zsanérok stabilabbak a műanyag és alumínium zsanérokhoz képest. Ez azt jelenti, hogy nagy teherbírású zsanérként használhatók még a hatalmas ajtók és szárnyak megbízható mozgatásához is. Az anyagra jellemző tulajdonságok miatt javasoljuk acél zsanérok használatát beltérben.

Zsanérok nemesacélból

A rozsdamentes acél zsanérok nagyon alkalmasak kültéri alkalmazásokra, mivel egyrészt korrózióállóak, másrészt időjárásállóak. Azokon a területeken, ahol fokozott korrózióállóság vagy tengervízállóság szükséges, a KIPP A4-es minőségű zsanérokat kínál.

A zsanérok típusai

A különböző változatok számtalan alkalmazási területet tesznek lehetővé a KIPP ipari zsanérok számára. Fedezze fel a különböző kivitelek változatosságát.

Normál zsanérok

A KIPP normál zsanérjai nagyon stabilak és megbízható mozgást biztosítanak. Nem akaszthatók ki vagy rögzíthetők. Ezek különböző anyagokban és méretekben kaphatók. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő változat mindig kiválasztható az adott alkalmazáshoz, és gyorsan és egyszerűen felcsavarozható. A kiviteltől függően nagy teherbírású zsanérként is alkalmasak.

Kiakasztható zsanérok

A kiakasztható zsanérok felépítése megegyezik a normál zsanérok felépítésével. Ezek azonban kiakaszthatók, és ezáltal lehetővé teszik a motorháztetők, a szárnyak és az ajtók gyors szétszerelését. Megkülönböztetünk jobb és a bal oldali zsanérokat. A változat kiválasztása attól függ, hogy az elem balra vagy jobbra nyílik.

Zsanérok szorító funkcióval

A szorítózsanérok vagy a rögzíthető zsanérok szorítókarral vannak ellátva a tengelyen. Ezt fel lehet használni egy szorítás létrehozására, amely lehetővé teszi a zsanér pontos pozicionálását. A karbantartási nyílásokat nem kell a helyükön tartani, egyszerűen rögzíthetők a helyükön. Befogási funkcióval rendelkező zsanérok kaphatók üzletünkben műanyagból vagy cinkprésöntvényből.

Zsanérok bekattanó funkcióval

A reteszelő zsanérok különböző helyeken rögzülnek a helyükön, így biztosítva, hogy az ajtók vagy szárnyak biztonságosan nyitva maradjanak. A típustól függően a rögzítéssel ellátott zsanérnak különböző számú előre meghatározott hornya van. Az a nyomaték, amely a zsanér reteszelési pontjának leküzdéséhez és így a retesz kioldásához szükséges, az adott terméktől is függ. Reteszelő funkcióval rendelkező zsanérok kaphatók a KIPP-től műanyagból és alumíniumból.

Zsanérok állítható súrlódással

Az állítható súrlódású zsanérok, más néven nyomatékzsanérok, lehetővé teszik az ajtó bármilyen szögben történő pozicionálását. Hengeresfejű csavar segítségével a súrlódási ellenállás folyamatosan beállítható 0 Nm és 1 Nm között. A nagyobb változáatnáll 0 Nm és 5 Nm közötti fokozatmentes beállítás lehetséges. A szorító funkcióval rendelkező zsanérokhoz képest nincs integrált szorítókar, és ezért nincsenek zavaró élek. A beállításhoz azonban mindig imbuszkulcsra van szükség. Az állítható súrlódású zsanérok alumínium kivitelben kaphatók. Azokon a területeken, ahol a súrlódás fokozatos beállítása nem szükséges, a KIPP választékában előre beállított súrlódású rozsdamentes acél zsanér található.

Zsanérok, belső fekvésű

A belső zsanérokat az jellemzi, hogy az objektumon belül helyezkednek el. Ez láthatatlanná teszi őket zavaró élek nélkül, és más lehetőségeket enged meg az építés és a kialakítás szempontjából. Láthatatlan vagy belső zsanérokat használnak a gépiparban és a kapcsolószekrény építésében.

Zsanérok, hegeszthető

A KIPP hegeszthető zsanérjai az anyagválasztás és a speciális anyagvastagság miatt hegeszthetők. A rögzített csapágy és a mozgó objektum közötti szilárd kapcsolatok lehetővé teszik, hogy nagy teherbírású zsanérként használják őket. A hegeszthető speciális zsanérok rozsdamentes acélból készülnek, ezért ellenállnak a savnak és a tengervíznek. A nagy teherbírás mellett a hajókon is alkalmasak annak biztosítására, hogy a hatalmas ajtók és nyílások biztonságosan mozoghassanak.

Rugós zsanérok

A KIPP rugós zsanérjai beépített rugóval rendelkeznek, és az ajtók és szárnyak automatikus nyitására és bezárására szolgálnak. A rugó mozgatásának nyomatéka a rugós zsanér változatától függően változik. Elérhetők acél vagy rozsdamentes acél zsanérok látható rugóval vagy alumínium zsanérok beépített rugóval.

Zsanérok, biztonsági

A KIPP választékában biztonsági zsanérok is megtalálhatók. A forgatható védőfedelek, védőburkolatok és védőajtók helyzetének figyelemmel kísérésére szolgálnak. A zsanérkapcsolók kapcsolási szöge szabadon állítható – csak bizonyos mozgási sugarakról számolnak be. Az aktuális nyitási állapotra vonatkozó információk közvetlenül megjeleníthetők, például egy programozható logikai vezérlő (PLC vezérlő) monitorján.

Vásároljon zsanérokat a KIPP-től online

Vásároljon zsanérokat közvetlenül a KIPP-től a webáruházban. Bízzon sokéves tapasztalatunkban és győződjön meg termékeink minőségéről. Ha nem találja az alkalmazásához megfelelő zsanért, akkor vegye fel a kapcsolatot velünk. Kérésére az Ön konstrukcióihoz igazított egyedi különleges megoldásokat is készítünk.

Keresés
Kosár
Termékek száma: 0
Összeg: 0,00 
Megjelenítés
Gyors rendelés
Rendelkezésre állás
Itt ellenőrizheti a termék rendelkezésre állását.
Magyarország
Oldaltérkép Nyomtatás Hírlevél Top
Copyright © 2024 HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG · Minden jog fenntartva. Tel +49 (0) 74 54 / 793-0 · Fax +49 (0) 74 54 / 793-33