Termékcsoportok

NOVOnox hygienic

vissza

Nemesacél termékválaszték Hygienic DESIGN és Hygienic USIT® kivitelben

A NOVOnox hygienic termékcsalád nemesacél termékei kifejezetten az élelmiszer-, gyógyszer- és csomagolóipar számára készülnek. A teljes termékválaszték gyártójaként a KIPP széles körű szakértői támogatást garantál az említett iparágaknak. Minden termék megfelel a KIPP minőségi követelményeinek és a kiszállítás a németországi logisztikai központból határidőre történik.

Széles termékválaszték, nagyfokú szolgáltatási szakértelem és állandó szállítási képesség – a NOVOnox hygienic termékcsalád jelentős értéktöbbletet teremt.
EHEDG
A European Hygienic Engineering & Design Group-ot (EHEDG) 1989 alapították.
A szervezetnek olyan személyek a tagjai, akik a készülékgyártás, élelmiszergyártás területén, élelmiszeripari beszállítóként, kutatóintézetekben és egyetemeken, egészségügyi hatóságoknál, valamint kormányzati szervezetekben tevékenykednek.
Az EHEDG célja az, hogy a higiéniás technika, valamint a dizájn tekintetében folyamatosan fejlessze az élelmiszergyártás valamennyi területét.
Az EHEDG tagjaként a HEINRICH KIPP WERK felelősséget vállal ezen követelmények megvalósításáért. Az alapvető Hygienic Design szabványokkal kapcsolatos információkat, a jogszabályokkal összhangban, az EHEDG továbbítja a tagok részére.
DGUV-Teszt

DGUV-teszt a szakmai egyesületek ellenőrző és tanúsító rendszere, amely összefogja a szakmai egyesületek ellenőrző és tanúsító intézeteit. A DGUV-teszten belül az ellenőrző és tanúsító intézetek alatt a megfelelőséget kiértékelő intézetekről van szó, amelyek termékek, bizonyos nézőpontok és folyamatok ellenőrzését és tanúsítását végzik, továbbá menedzsmentrendszerek auditálásával és tanúsításával foglalkoznak.


A DGUV élelmiszer- és csomagolás-ellenőrző és tanúsító intézete


Az élelmiszer-osztály ellenőrző és tanúsító intézete egy engedélyezett és bejegyzett ellenőrző laboratórium, amely központja Mannheimban és egy további ellenőrző laboratóriuma Mainzban található. A mannheimi ellenőrző laboratóriumban főként csomagológépek és egyéb élelmiszeripari gépek ellenőrzését végzik. Bizonyos nézőpontok, mint pl. higiénia, is ellenőrzésre és tanúsításra kerülhetnek. A tesztelt és tanúsítvánnyal ellátott termékek jogosultak a DGUV-ellenőrzőjel, mint minőségi igazolás, viselésére. A DGVU-teszt ellenőrző jele "Higiénia ellenőrizve" igazolja az Európa szerte érvényes szabályoknak megfelelő higiéniai követelmények betartását. Az ellenőrzések a fejlesztés folyamatában is elvégezhetők - ez lényeges időelőnyt jelent új termékek piaci bevezetése során.

Hygienic DESIGN

A „Hygienic DESIGN” kifejezés a mindenkori gépalkatrészre vagy gépelemre vonatkozó szabványosított kialakítási előírásokat jelöli. Így például a Hygienic DESIGN szerint kialakított szabványos és kezelőelemek sima felületűek annak érdekében, hogy a felületekről a kórokozók, a termékmaradványok és a szennyeződések különösen egyszerűen letisztíthatók legyenek. A felületek mellett a különböző görbületek, átmenetek és ferde részek a tartós tisztán tartásuk érdekében nedvességgátló módon vannak kialakítva.

Emellett a nemesacél különösen magas minősége is azt szolgálja, hogy a termékmaradványok és a tisztítószerek ne tapadhassanak meg. Nincsenek bevágások, áttörések, mélyedések és holtterek – a Hygienic DESIGN szerint kialakított nemesacél komponensek (A4) alig nyújtanak támadási felületet a gépi gyártási és tisztítási eljárások területén.
Hygienic DESIGN – az új szabvány

Keskeny és széles szárnyas anya Hygienic DESIGN kivitelben

  • Egyszerűen megvalósítható csavarkötések
  • Nyitás és visszazárás problémamentesen, szerszám nélkül

Tovább a keskeny kivitelhez

Tovább a széles kivitelhez

Gömbcsukló-csavar Hygienic DESIGN kivitelben

  • Optimális csatlakozóelem burkolatlemezek és plexiüveg-burkolatok rögzítéséhez
  • A hajtás kétlapú csavarral, villáskulcs segítségével történik

Tovább a termékhez

Hatlapfejű csavarok vékony szárral, Hygienic DESIGN kivitelben

  • A véletlen elvesztés ellen rögzítőelemhez erősítve
  • Kézi üzemmódban az automatikus újbóli kicsavarodás ki van zárva

Tovább a termékhez

Hygienic DESIGN hatlapfejű csavar – semmi sem tapad rá!

Kompakt kalapos anya Hygienic DESIGN kivitelben

  • Polírozott felületű kalapos anya
  • Alacsonyra választott összmagasság az esetleges zavaró kontúrok minimalizálása érdekében

Tovább a termékhez

Hygienic USIT®

Míg a „Hygienic DESIGN” fogalom elsősorban a gépalkatrészek mindenkori kialakítási előírásaira vonatkozik, addig a „Hygienic USIT®”-hez tartozó termékeknél márkavédett, szabadalmaztatott nemesacél komponensekről (A4) van szó.

A folyamattechnológiai berendezések építésekor használt csavarkötések tökéletesen tömörek és egyszerűen tisztíthatók kell legyenek. Ki kell küszöbölni az olyan holttereket, ahol anyagmaradványok és tisztítófolyadékok észrevétlenül lerakódhatnak. Ezek ugyanis táptalajuk szolgálnak a kórokozók és a baktériumok számára. A befertőződés gyakran csak idő kérdése.
Hygienic USIT® – az újdonság a folyamattechnológiai iparban
A Freudenberg Sealing Technologies Hygienic USIT® technológiája megoldást kínál a problémára. Újszerű alátétkorong és speciálisan ahhoz kialakított NOVOnox hygienic csavarrendszer:

- A szennyeződések leperegnek
- Semmi nem tud megtapadni
- Nem tud beindulni a csíraképződés

A Hygienic USIT® egy egységes, forradalmi tömítő- és összekötés-technológiai újítás. A csavarfejek, az anyák, az alátétkorongok és a csavarszárak optimálisan össze vannak hangolva és egyetlen rendszert képeznek. A magasfényűre polírozott felületek, lekerekítések, ferde élek és átmeneti részek holttértől mentesek és könnyen tisztíthatók. A nemesacél komponensek (A4) a legmagasabb higiéniás igényeket is kielégítik és teljes mértékben megfelelnek az EHEDG követelményeinek.
A Hygienic USIT® központi eleme a fémből készült lapos tömítés és a rávulkanizált tömítőperem. A tömítőperem trapéz alakú körvonala és a csavar magasfényűre polírozott felfekvő felülete a csavarozási helyet alakzáróan tömítik. A tömítési tulajdonságok még többszöri meghúzás és kioldás esetén is változatlanok maradnak. Ennek oka az, hogy a csavar becsavarozásakor a behajtás mértékét a fém alátét mechanikailag korlátozza. Ez kizárja a tömítés túlzott mértékű igénybevételét. A polírozott felület és a csavarszár központosított befogadása együttesen garantálja, hogy a tömítés helye és alakváltozása közel 100%-osan reprodukálható legyen.

Az alkalmazási területtől függően különböző kivitelű tömítő- és alátétkorongokat kínálunk:

70 EPDM 295 – fekete
- Túlnyomórészt a technológiai iparban és az italgyártásban, valamint tejgazdaságokban használják

70 EPDM 253815 – fehér
- Elsősorban az orvosi technológiában és a gyógyszeriparban

75 FLUOROPRENE® XP 45 – kék
- Speciális alkalmazásokhoz, például erősen zsíros, agresszív közegekhez és nagyon magas hőmérsékletekhez, amelyek például a berendezések tisztítása során fordulnak elő

Hygienic USIT® Freudenberg Sealing Technologies – tömítőperem a 100%-ban higiénikus tömítés érdekében

A Hygienic USIT® termékek áttekintése

Keresés
Kosár
Termékek száma: 0
Összeg: 0,00 
Megjelenítés
Gyors rendelés
Rendelkezésre állás
Itt ellenőrizheti a termék rendelkezésre állását.

NOVOnox hygienic

Magyarország
Oldaltérkép Nyomtatás Hírlevél Top
Copyright © 2024 HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG · Minden jog fenntartva. Tel +49 (0) 74 54 / 793-0 · Fax +49 (0) 74 54 / 793-33