Termékcsoportok
Teleszkópos sínek

Teleszkópos sínek

vissza
A teleszkópos sínek fiókok és kihúzó rendszerek funkcionális moduljaiként szolgálnak. Teljesen és részben kihúzható kivitelben is elérhetők, egy részük véghelyzeti csillapítással is rendelkezik. A nehéz terhekhez való kivitelek jól megfelelnek az üzemi berendezések gyártásában, valamint a berendezések gyártása során a lemezek és a perifériás modulok előállításánál.

Teleszkópos sínek: nagy teherbírású, teljesen kihúzható, és még sok más

A HEINRICH KIPP WERK teleszkópos sínek nagy választékát kínálja. Különböző modellek közül választhat a teherbírási tartományok, továbbá a különféle felszerelési változatok és anyagok szerint.

A KIPP teleszkópos sínek bő termékválasztéka sokféle területen alkalmazható. A gép- és berendezésgyártás mellett többek között a bútorgyártásban, az egészségügyi területeken, az IT szakterületen, továbbá a mentőszolgálati járműveken is felhasználásra találnak.

Teleszkópos sínek – Kivitelek és fajták

A különböző típusú és kivitelű teleszkópos sínek széles körű felhasználási lehetőségeket nyújtanak. A teleszkópos sínek alapvetően sínekből, golyókosarakból és golyókból állnak. A kiviteltől függően ezek az elemek különbözőek lehetnek.

Felhasznált anyagok

A teleszkópos sínekre ható nagy terhelés miatt a sínek alapvetően fémből készülnek, többek között acélból, nemesacélból vagy alumíniumból. A golyókat is fémből készítik, hogy nagyobb terhelési tartományt biztosítsanak. Egyedül a golyókosarak esetében a fémek mellett műanyag is felhasználásra kerül.

Terhelési tartományok és felhasználási lehetőségek

Nem lehet kitenni mindegyik teleszkópos sínt ugyanazon terhelésnek. Az áttekinthetőség végett három különböző terhelési tartományba sorolhatók be:

  • könnyű (50 kg-ig)
  • közepes (51 kg és 99 kg között)
  • nehéz (100 kg felett)

Azok a sínek, amelyek a max. 50 kg-os könnyű terhelési tartományba tartoznak, csekély terhelésre alkalmasak, egyszerű ipari felhasználásokhoz, de a bútoriparban is, pl. konyhaszekrényekben, fiókokban vagy fürdőszoba szekrényekben. A teleszkópos síneket a

közepes 51 és 99 kg közötti terhelési tartományban például a szállítási technikában és az automobil technikában használják. Továbbá a kiskereskedelemben, pl. gyógyszertárakban a gyógyszerszekrényekben, vagy az IT-területen a rack-szerverekben fordulnak elő.


A nehéz terhelési tartományban a teleszkópos síneket nagy teherbírású síneknek is nevezik, ezek 100 kg feletti terhelést is kibírnak. Ezért felhasználhatók gépekben és a szállítási technikában. Különösen stabil felépítésüknek köszönhetően a KIPP nagy teherbírású teleszkópos sínjei a tűzoltóság, mentőszolgálat, katasztrófavédelem járműveiben, sőt a katonaságnál, ill. a Bundeswehr-nél is alkalmazhatók.

A KIPP teleszkópos sínek kivitelezési változatai

A teleszkópos sínek nem egyformák. A különböző anyagok és terhelési tartományok mellett többféle kivitelt különböztetünk meg.
Fékezett kivitelű teleszkópos sínek
A teleszkópos sínek fékező funkciója a zárásnál jelentkezik. Röviddel a végső helyzet előtt lelassítja a sínt és gondoskodik arról, hogy fékezetten, önállóan behúzódjon a végállásba.
Önbehúzós teleszkópos sínek
Az önbehúzó funkció ugyancsak megkönnyíti a záródást. Hagyja, hogy a teleszkópos sín önállóan mozogjon a végállásba.
Nyomásra nyíló teleszkópos sínek
A nyomásra nyíló (push to open, vagy touch to open) funkció megkönnyíti a teleszkópos sínek mozgását kifelé. Elég egy enyhe nyomás és a sínek önállóan kifelé mozognak.
Teleszkópos sínek, reteszelés nyitott helyzetben
A "reteszelés nyitott helyzetben" funkciós teleszkópos sínek a teljesen kitolt állapotban rögzítődnek és ebben a helyzetben maradnak. Ez megakadályozza az önálló záródást.
Teleszkópos sínek reteszeléssel zárt helyzetben
A "reteszelés nyitott helyzetben" funkció ellentéte a "reteszelés zárt helyzetben". Arról gondoskodik, hogy a teleszkópos sínek zárt állapotban betolva maradnak.
Teleszkópos sínek mozgatókarral
Egyes teleszkópos sínek mozgatókarral rendelkeznek. Ezek a sínek nyitott és zárt állapotban reteszelődnek és csak a mozgatókar segítségével reteszelhetők ki.

Teleszkópos sínek: különböző kihúzók

részben kihúzható
A részben kihúzható teleszkópos sínek abban különböznek, hogy a löket kisebb, mint a sín hossza. Figyelembe kell venni, hogy a kihúzókhoz nem lehet hozzáférni az egész hosszon. A felépítésüknél fogva nagyon stabilok.
teljes kihúzás
A teljesen kihúzható teleszkópos síneknél a löket hossza megközelítőleg azonos a hosszúsággal. Ennek előnye, hogy a kihúzók teljes hosszon hozzáférhetők. Különös szerkezetüknek köszönhetően nyitott állapotban is nagy teherbírásúak.
túlhúzás
A túlhúzható funkcióra jellemző, hogy a löket nagyobb mint a hossz. Mivel a túlhúzható teleszkópos sínek teljesen nyitott állapotban vannak a legnagyobb terhelésnek kitéve, különösen stabil szerkezettel kell rendelkezniük.

Rendeljen teleszkópos síneket a KIPP-nél online

Rendeljen teleszkópos síneket egyszerűen és kényelmesen online! A KIPP-nél 10 kg és 300 kg közötti teherbírású sínek kaphatók. A széles választéknak köszönhetően a termékek rendkívül sokoldalúan felhasználhatók. Ha nem találta meg a megfelelő teleszkópos sínt, vegye fel velünk a kapcsolatot! Szakértőink tanácsot adnak és szükség esetén az Ön igényeinek megfelelő egyedi megoldást fejlesztenek ki.
Keresés
Kosár
Termékek száma: 0
Összeg: 0,00 
Megjelenítés
Gyors rendelés
Rendelkezésre állás
Itt ellenőrizheti a termék rendelkezésre állását.
Magyarország
Oldaltérkép Nyomtatás Hírlevél Top
Copyright © 2024 HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG · Minden jog fenntartva. Tel +49 (0) 74 54 / 793-0 · Fax +49 (0) 74 54 / 793-33